• Start
  • Sinterklaas surprise

Sinterklaas surprise

Voor de jongste kinderen brengt de sint meestal kado'tjes mee. Voor de oudere (kinderen) wordt er vaak een rijm gemaakt of een sinterklaas surprise. Vaak worden sint en zijn pieten geholpen en maken mensen een leuke surprise voor elkaar.

 

Als je een surprise voor iemand gaat maken, bedenk dan eerst wat hij/zij leuk vindt, wat zijn hobbies, wat voor sport/werk doet iemand, etc. Bedenk ook wat voor kado in de surprise verborgen moet worden, dat is natuurlijk van belang om de grootte van de surprise te bepalen. Misschien heeft de persoon het afgelopen jaar wel iets leuks/bijzonders meegemaakt en kan je daar op inspelen.

 

Bedenk welke materialen je hebt en wilt of kan gebruiken. Je kan van alles gebruiken voor je surprise: hout, stof, wol, papier, karton, metaal, etc. 

 

Vaak worden er 'vieze surprises gemaakt met de meest gekke en vieze ingredienten. Bedenkt wel of dat wel zo leuk is, zowel voor degene die de surprise krijgt en dus in de vieze drek moet. Maar vergeet ook niet de gastheer/gastvrouw waar het sinterklaasfeest gevierd gaat worden. Die persoon zal niet zo blij zijn als je een surprise maakt die bijvoorbeeld gevuld is met een vieze vloeistof die dan uitgepakt moet worden op de nieuwe vloerbedekking.....

 

Maak je sinterklaas surprise af met een mooi rijm/gedicht en maak er een mooie foto van!!

 

Die foto zou je dan op deze website kunnen insturen. We gaan ze op de site plaatsen als inspiratie voor anderen!